Apteekin oma Vegaanille

Apteekin Oma Vegaanille –valmiste sisältää yhteistyössä Vegaaniliiton ravitsemusterapeutin kanssa räätälöidyn yhdistelmän vegaanien tarvitsemia vitamiineja ja hivenaineita.

Valmiste sisältää riittävän määrä B12-vitamiinia, jota ei esiinny luontaisesti kasvikunnan tuotteissa.

B2-vitamiinin riittämätöntä saantia on todettu etenkin iäkkäämmillä kasvissyöjillä. Vegaanien jodin saanti on myös usein riittämätöntä, joten sitäkin suositellaan ravintolisänä.

Kasviperäisen raudan imeytyminen on eläinperäistä heikompaa, joten lisätarpeen kattamiseksi valmiste sisältää rautaa. C-vitamiiniparantaa raudan imeytymistä, ja vaikka vegaanit saavat runsaasti C-vitamiinia, samanaikaisen nauttimisen varmistamiseksi valmiste sisältää myös raudan imeytymisen kannalta tarpeellisen määrän C-vitamiinia.

Valmisteen sisältämä D-vitamiini on kasviperäistä D3-vitamiinia, jonka teho on parempi kuin D2-vitamiinin.

Myös sinkki imeytyy heikommin kasveista, joten sen saantisuositus on vegaaneille suurempi kuin sekaruokavaliota noudattaville.

Suomalaiset saavat seleenin pääasiassa maidosta, lihasta ja viljatuotteista. Seleeniä lisätään kotimaisten viljojen lannoitteisiin, mutta ulkomaiset viljat tai luomuviljat eivät välttämättä sisällä seleeniä.

Valmiste ei sisällä esim. muiden aineiden imeytymistä mahdollisesti estävää kalsiumia. Se ei sisällä myöskään A-vitamiinia, B6-vitamiinia tai foolihappoa, joita vegaanit saavat ruokavaliostaan muutenkin runsaasti.

Pieni, nieltävä tabletti ei sisällä makeutus-, väri- eikä säilöntäaineita eikä FODMAP-yhdisteitä. Tuote on laktoositon, maidoton, gluteeniton, sokeriton, soijaton, hiivaton ja liivatteeton.


Ravintosisältö
1 tabl.% RI*
B2-vitamiini1,4 mg100%*
B12-vitamiini25 µg1000%*
C-vitamiini80 mg100%*
D3-vitamiini20 µg400%*
Jodi150 µg100%*
Rauta15 mg107%*
Seleeni55 µg100%*
Sinkki13 mg130%*
* % vuorokautisen saannin vertailuarvosta

Osta tästä!